Acne is een verzamelnaam voor huidaandoeningen waarbij puistjes voorkomen.  Acne berust op een ontsteking van de huid rondom de talgklieren (talgklierfollikels). Bij het ontstaan van acne spelen verschillende factoren een rol. In de meeste gevallen begint acne in de puberteit, wanneer de huid onder invloed van hormonen allerlei veranderingen ondergaat.
Sommige vormen van acne ontstaan door uitwendige factoren. Meestal gaat het dan om contact met stoffen die een verstopping van de talgklier veroorzaken, zoals bepaalde cosmetica. Verder moet gedacht worden aan oliehoudende of chloorhoudende producten in bepaalde beroepen en industrieën. Ook mechanische factoren (druk en wrijven) kunnen een bestaande acne verergeren. 

 

Om acne goed te behandelen zijn er meerdere behandelingen nodig, het herstellen van acne heeft tijd nodig. Hoeveel behandelingen er nodig zijn hangt af van de aard en de ernst van de acne en het gewenste effect.  

 

IK Skin & Acne    45 min                 € 56,25 euro 

In de Ik Skin & Acne behandeling wordt afhankelijk van het type acne en de klachten, een doelgericht Ik Skin & Acne programma opgesteld.
Reinigen - peeling - ledigen van onzuiverheden - masker - 'complete 24h verzorging'.